ТЕЛЕМЕДИЦИНА - от овладяване на кризата към ефективно здравеопазване -

ТЕЛЕМЕДИЦИНА – от овладяване на кризата към ефективно здравеопазване

Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването има удоволствието да Ви покани на уебинар на тема: ТЕЛЕМЕДИЦИНА – от ОВЛАДЯВАНЕ НА КРИЗАТА към ЕФЕКТИВНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, който ще се проведе на 12 май (вторник), от 16:30 ч. до 17:45 ч.

Форумът ще събере предприемачи, иноватори и лидери в дигитализацията на здравеопазването в България. Събитието ще покаже напредъка в развитието на българската дигитална здравна екосистема, която предоставя различни технологии и иновативни подходи в полза на лекари, пациенти и подпомагат устойчивото развитие на здравната система.

На уебинара ще бъдат представени конкретни здравни дигитални решения за дистанционна грижа. Ще имате възможност да се запознаете с технологични платформи за физическо дистанциране на пациенти като онлайн консултации и комуникация между лекар-пациент, онлайн календар за записване на часове при лекаря, иновативен персонален монитор за проследяване жизнените показатели на пациенти в домашни условия, термо камери за проследяване и предсказване състоянието на пациентите, тенденциите в клиничните проучвания и адаптирането им към условията на криза, цялостни извънболнични решения за оптимизиране лечението на пациенти и работата на лекарите и др.

Всички тези технологии са налични в България и работят в името достъпа на пациентите до качествена медицинска грижа, дори и в условията на криза.

Вярваме, че събитието ще бъде интересно и полезно за вас.

Включете се 12 май (вторник) от 16:30 ч.

Очакваме ви!


  Задължителните полета са отбелязани с (*)

  Програма

  16:30 - 16:40
  ОТКРИВАНЕ
  Лектори:
  Д-р Ал. Симидчиев
  16:40 - 16:50
  Consento: Комуникацията между лекари и пациенти през 21-ви век

  Платформата Консенто събира на едно място пациентите и техните семейства със самостоятелни и групови ОПЛ, лекари-специалисти с кабинети, както и големи здравни организации - медицински центрове, клиники и болници. Платформата Консенто помага за решаване на три от най-сериозните проблеми в здравеопазването:
  -Дава възможност на пациента да бъде активен и информиран участник в процесите по грижата за неговото здраве;
  -Регламентира и улеснява комуникацията между пациента и лекаря, като ограничава стреса и претоварването на лекарите;
  -Осигурява контролиран достъп на всички заинтересовани страни до медицинските и административни данни в реално време от компютър, таблет и телефон.
  Лектори:
  Росен Русинов
  16:50 - 17:00
  Healee & SuperDoc: Разлики между телемедицина и традиционни средства за комуникация (Viber, Skype и други)

  В последните месеци решенията за телемедицина бележат огромен ръст, но лекарите често са объркани между възможността да използват специализирани решения и това да продължат да използват познатите им вече средства за комуникация с пациенти - Viber, Skype и други. В тази презентация ще засегнем основните разлики между тези инструменти и ще покажем защо според нас мястото за провеждане на една онлайн здравна консултация е именно в специализираните решения и платформи.
  Лектори:
  Йосиф Дишлиев
  17:00 - 17:10
  Check Point Cardio: Живо наблюдение на COVID-19 пациенти - с максимална ефективност и нулев риск

  Дигиталният дистанционен мониторинг на Чек Пойнт Кардио, позволява наблюдение на пациенти със симптоми на Covid-19, или такива под карантина, като дава възможност лекаря да следи стриктно своите пациенти, без да се доближава до тях, благодарение на дистанционна грижа с медицинска прецизност. За да запазим здравето на медицинските специалисти на първа линия е важно контактите им с пациенти да бъдат максимално ограничени, но същевременно пациентите да бъдат под медицинско наблюдение.
  В даден момент от епидемичната криза, не е изключено да се изправим пред ситуация, когато интензивните легла ще бъдат заети на 100%. Тогава трябва да имаме възможност “да пренесем” болницата, на други места - в спортни зали, в домовете на хората и др.Всичко това може да стане с продукта на Чек Пойнт Кардио, който дава възможност за 24/7 мониториране на над 10 жизнени показателя на човек в реално време и също така е сертифицирана апаратура за интензивни болнични грижи.
  Лектори:
  Ивайло Дачов
  17:10 - 17:20
  Imagga: Мониторинг на здравен статус при респираторни инфекциозни заболявания на база анализ на образи от термокамера в домашни условия

  В ситуацията на пандемия здравната система на всяка една държава е изправена пред огромно предизвикателство и практически е невъзможно всеки един пациент да получава директно необходимите грижа и наблюдение. Често хора с леки симптоми търсят болнична помощ, без такава да е спешно необходима, както и такива с нужда от спешна помощ дълго отлагат посощението в болница. Kelvin е решение за домашно наблюдение на здравния статус, което да може да забележи ранни симптоми на влошаване на респираторна инфекция и да предупреди дни преди влошаването да е прогресирало прекалено. За целта е необходимо пациентът да се заснема регулярно с помощта на портативна термокамера, образът от която се анализира на база машинно самообучение.
  Лектори:
  Георги Къдрев
  17:20 - 17:30
  Play Reha: Рехабилитация от разстояние

  Когато говорим за физическо възстановяване и поддържащата терапия, не е достатъчно пациента да има 5 посещения в рехабилитационен център. Той се нуждае от месеци терапия под наблюдение, за да се възстанови напълно и да бъде пълноценен в ежедневието си.
  Българска дигитална платформа предлага работещо решение за рехабилитация от разстояние чрез индивидуални и стандартизирани програми за рехабилитация и възстановителна терапия в домашни условия.
  Зад дигиталната платформа стои екип от специалисти - ортопеди и физиотерапевти, които са разработили удобно и лесно решение в полза на пациентите и изцяло пригодено за нуждите им от разрешаване на конкретен физиологичен проблем. Платформата предлага онлайн връзка с лекар, който следи стриктно прилагането на терапията и проследва резултата от нея.
  В момента когато в държавата се налага физическо дистанциране на пациенти, е изключително важно уязвимите групи, от които са част и хората, които имат нужда от поддържащи възстановителни терапии, да бъдат максимално изолирани и същевременно да им се предостави достъп до медицинска грижа. Чрез рехабилитацията от разстояние, пациентите ще бъдат улеснени в достъпа и изпълнението на дългосрочна възстановителна програма, проследявани от лекар - специалист през цялото време.
  Лектори:
  Д-р Марин Бенкин
  17:30 - 17:40
  Find Me Cure: Как се промениха клиничните изпитвания по време на пандемията и какво се очаква след нея

  COVID-19 се оказа предизвикателство за всички индустрия, но може би първата, която усети трудности бяха клиничните изпитвания. Ограниченията на държавно ниво и страха от разпространение на вируса, веднага наложиха някои изпитвания да бъдат спряни отложени, а другите трябваше да бъдат адаптирани към новите съвети на FDA и EMA. Освен това веднага стартираха нови проучвания таргетиращи ваксини и лечения за COVID-19, които се водят по нови процеси и правила. В рамките на няколко минути ще коментираме какви са тези промени и дали ще бъдат постоянни или временни и какво да очакваме, за да се адаптираме към новите условия.
  Лектори:
  Мая Златанова
  17:40 - 17:50
  SAT Health: Подобряване придържането към терапии и подкрепа за хронично болни пациенти 24/7
  Лектори:
  Александър Алексиев
  17:50 - 18:00
  ДИСКУСИЯ
  Лектори:
  Д-р Ал. Симидчиев
  Д-р Ал. Симидчиев
  Д-р Ал. Симидчиев
  Началник отделение по инвазивна диагностика, МИ на МВР и бивш медицински директор на ЦЕДО, МУ Пловдив
  Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция. Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.
  Росен Русинов
  Росен Русинов
  Директор „Бизнес стратегия и технологично развитие“, Consento
  Росен е професионалист с голям опит като главен мениджър, управляващ директор, директор продажби и стартъп предприемач. Работи с ясен фокус върху дефинирането и изпълнението на бизнес стратегии и вземане на решения за постигане на реални резултати и ръст на бизнеса. Развивал e успешно бизнеса на различни компании в областта на разработката на софтуер, услугите за обработка на данни и онлайн услугите. В момента заедно с партньори развива здравната българска платформа consento.bg.
  Йосиф Дишлиев
  Йосиф Дишлиев
  Основател и главен оперативен директор , Healee
  Йосиф Дишлиев е съосновател и главен оперативен директор на Healee - платформа за онлайн консултации. Йосиф има 15 години опит на управленски позиции в софтуерни фирми, като 7 от тях са в компании, разработващи софтуерни продукти в здравеопазването. През 2012 г. основава Practicedent, софтуер за управление на дентални клиники, придобит през 2017 от водеща Швейцарска фармацевтична компания. От 2016 г. до момента работи по развитието на платформата Healee на българския и международните пазари.
  Ивайло Дачов
  Ивайло Дачов
  Изпълнителен директор и основател, Check Point Cardio
  Ивайло Дачов е съосновател и управляващ директор в Check Point Cardio - водеща европейска иновативна компания в областта на телемедицината. Той стартира този проект преди 6 години като частна стартираща компания с няколко партньора. Сега телемедицинската система на Check Point се използва от водещи болници в ЕС, Балканите и Близкия изток. Една от целите на Check Point е да създаде пазар на наблюдение на здравето на пациентите в реално време и да извършва тези услуги от България. Ивайло има повече от 20 години опит в маркетинга и продажбите в многонационални компании и частен бизнес.
  Георги Къдрев
  Георги Къдрев
  Съосновател и CEO, Imagga & Kelvin Health
  Георги започва да се занимава с компютърно програмиране през 1995 г., когато е все още само 11-годишен. Няколко години по-късно, през 2004 г., започва и професионалната си кариоера като софтуерен разработчик. През 2008 г. от "дивана вкъщи" започва работа по проекта Imagga, който израства до е една от най-високо-технологичните продуктови софтуерни компании в региона. Към момента компанията е технологичен лидер в областта на разпознаване на изображения на база изкуствен интелект и е получавала множество международни признания, сред които: + "Най-добър технологичен доставчик" на конференцията South Summit '15, връчена от НВ Кралят на Испания Филипе IV; + Глобален победител в категория "Технологии за новини и медии" на World Summit Awards '16 организиран от ОН; + "Глобален иноватор в обаластта анализ на изображнеия" за 2016 г. според анализ на IDC. Imagga е разпозната като една от най-иновативните компании в България за 2018 г. измежду всички индустрии. Самият Георги е отличен и като един от "30 под 30" от Forbes България за 2013 г. От 2009 г. насам също така преподава "Технологично Предприемачество" в СУ, където цели да предаде колкото се може повече от натрупания през годините иноваторски и предприемачески опит.
  Д-р Марин Бенкин
  Д-р Марин Бенкин
  Основател и CEO, PlayReha
  Д-р Марин Бенкин завършва медицина през 2001 година. Специализира “Ортопедия и травматология” във ВМА до 2008 г. От края на 2006 до края на 2012 работи в екипа на доц. Антон Георгиев. В продълбение на няколко години д-р Бенкин специализра и работи в Европа – година и половина в частна клиника в Лайпцих и една година във Франкфурт. Специалзация има от няколко европейски държави, сред които Австрия, Германия, Словения и др. От 2016 год. до момента работи като ортопед-травматолог в болница “Сердика”.
  Мая Златанова
  Мая Златанова
  Изпълнителен директор и основател, FindMeCure
  Мая Златанова е предприемач в сферата на дигиталното здраве. Последните 10 години се специализира в сферата на обученията в клиничните изпитвания и техните регулации, а от 2016 е напълно фокусирана върху създаването на нова инфраструктура и платформа- FindMeCure, която има за цел да помогне на хората по-бързо да достигат новоразвити лечения. Член е в международна група, която цели да засили ролята на пациента във фармацевтичната индустрия.
  Александър Алексиев
  Александър Алексиев
  Изпълнителен директор, SAT Health
  Александър Алексиев е изпълнителен директор на SAT Health. Има повече от 12 години опит във фармацевтичния бранш. 10 години е част от една от най-големите анализаторски компании. Дипломира се с технически ориентирано стопанско управление в университета в Щутгарт. Има диплома от стопански факултет на Софийски Университет за бизнес администрация. От 2017 г. развива star up компанията SAT Health. SAT Health е сертифициран доставчик на информация и технологични решения за фармацевтичната индустрия, анализи базирани на данни от реалната клинична практика и пациентски програми.

  Дата

  12 май 2020

  Час

  4:30 pm - 5:45 pm

  Местоположение

  WEBINAR
  DHI Cluster Bulgaria

  Организатор

  DHI Cluster Bulgaria
  Имейл
  office@dhicluster.bg
  Website
  http://dhicluster.bg/

  Лектори

  • Александър Алексиев
   Александър Алексиев
   Изпълнителен директор, SAT Health

   Александър Алексиев е изпълнителен директор на SAT Health. Има повече от 12 години опит във фармацевтичния бранш. 10 години е част от една от най-големите анализаторски компании. Дипломира се с технически ориентирано стопанско управление в университета в Щутгарт. Има диплома от стопански факултет на Софийски Университет за бизнес администрация. От 2017 г. развива star up компанията SAT Health. SAT Health е сертифициран доставчик на информация и технологични решения за фармацевтичната индустрия, анализи базирани на данни от реалната клинична практика и пациентски програми.

  • Георги Къдрев
   Георги Къдрев
   Съосновател и CEO, Imagga & Kelvin Health

   Георги започва да се занимава с компютърно програмиране през 1995 г., когато е все още само 11-годишен. Няколко години по-късно, през 2004 г., започва и професионалната си кариоера като софтуерен разработчик.
   През 2008 г. от „дивана вкъщи“ започва работа по проекта Imagga, който израства до е една от най-високо-технологичните продуктови софтуерни компании в региона. Към момента компанията е технологичен лидер в областта на разпознаване на изображения на база изкуствен интелект и е получавала множество международни признания, сред които:
   + „Най-добър технологичен доставчик“ на конференцията South Summit ’15, връчена от НВ Кралят на Испания Филипе IV;
   + Глобален победител в категория „Технологии за новини и медии“ на World Summit Awards ’16 организиран от ОН;
   + „Глобален иноватор в обаластта анализ на изображнеия“ за 2016 г. според анализ на IDC.
   Imagga е разпозната като една от най-иновативните компании в България за 2018 г. измежду всички индустрии. Самият Георги е отличен и като един от „30 под 30“ от Forbes България за 2013 г. От 2009 г. насам също така преподава „Технологично Предприемачество“ в СУ, където цели да предаде колкото се може повече от натрупания през годините иноваторски и предприемачески опит.

  • Д-р Ал. Симидчиев
   Д-р Ал. Симидчиев
   Началник отделение по инвазивна диагностика, МИ на МВР и бивш медицински директор на ЦЕДО, МУ Пловдив

   Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция.

   Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.

  • Д-р Марин Бенкин
   Д-р Марин Бенкин
   Основател и CEO, PlayReha

   Д-р Марин Бенкин завършва медицина през 2001 година. Специализира “Ортопедия и травматология” във ВМА до 2008 г. От края на 2006 до края на 2012 работи в екипа на доц. Антон Георгиев. В продълбение на няколко години д-р Бенкин специализра и работи в Европа – година и половина в частна клиника в Лайпцих и една година във Франкфурт. Специалзация има от няколко европейски държави, сред които Австрия, Германия, Словения и др. От 2016 год. до момента работи като ортопед-травматолог в болница “Сердика”.

  • Ивайло Дачов
   Ивайло Дачов
   Изпълнителен директор и основател, Check Point Cardio

   Ивайло Дачов е съосновател и управляващ директор в Check Point Cardio – водеща европейска иновативна компания в областта на телемедицината. Той стартира този проект преди 6 години като частна стартираща компания с няколко партньора. Сега телемедицинската система на Check Point се използва от водещи болници в ЕС, Балканите и Близкия изток. Една от целите на Check Point е да създаде пазар на наблюдение на здравето на пациентите в реално време и да извършва тези услуги от България. Ивайло има повече от 20 години опит в маркетинга и продажбите в многонационални компании и частен бизнес.

  • Йосиф Дишлиев
   Йосиф Дишлиев
   Основател и главен оперативен директор , Healee

   Йосиф Дишлиев е съосновател и главен оперативен директор на Healee – платформа за онлайн консултации. Йосиф има 15 години опит на управленски позиции в софтуерни фирми, като 7 от тях са в компании, разработващи софтуерни продукти в здравеопазването. През 2012 г. основава Practicedent, софтуер за управление на дентални клиники, придобит през 2017 от водеща Швейцарска фармацевтична компания. От 2016 г. до момента работи по развитието на платформата Healee на българския и международните пазари.

  • Мая Златанова
   Мая Златанова
   Изпълнителен директор и основател, FindMeCure

   Мая Златанова е предприемач в сферата на дигиталното здраве. Последните 10 години се специализира в сферата на обученията в клиничните изпитвания и техните регулации, а от 2016 е напълно фокусирана върху създаването на нова инфраструктура и платформа- FindMeCure, която има за цел да помогне на хората по-бързо да достигат новоразвити лечения. Член е в международна група, която цели да засили ролята на пациента във фармацевтичната индустрия.

  • Росен Русинов
   Росен Русинов
   Директор „Бизнес стратегия и технологично развитие“, Consento

   Росен е професионалист с голям опит като главен мениджър, управляващ директор, директор продажби и стартъп предприемач. Работи с ясен фокус върху дефинирането и изпълнението на бизнес стратегии и вземане на решения за постигане на реални резултати и ръст на бизнеса. Развивал e успешно бизнеса на различни компании в областта на разработката на софтуер, услугите за обработка на данни и онлайн услугите.

   В момента заедно с партньори развива здравната българска платформа consento.bg.

  DHI ClusterУправление

  Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  МестоположениеКъде да ни намерите?

  DHI Cluster

  Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

  DHI ClusterУправление

  Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

  © 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

  © 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.