ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО -

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

Дигиталната трансформация на здравеопазването се очерта като една от най-важните теми в последните кризисни за целия свят месеци. Здравните системи се изправиха пред предизвикателството бързо да адаптират процесите си към работа в епидемични условия, така че да опазят здравето на населението. Здравеопазването се открои като стратегически за националната сигурност на държавите отрасъл, а дигитализацията като непреодолим фундамент, както за ефективно лечение на гражданите и за правилното функциониране на сектора, така и за стабилизиране на държавите.

На 11 декември, Български Клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването ще проведе дискусията, посветена именно на дигиталната трансформация на здравеопазването и важността й за функционирането на системата. Събитието се реализира с медийната подкрепа на Forbes България.

В рамките на събитието ще бъдат дискутирани технологичните похвати за изграждане на дигитално здравеопазване и необходимостта от цялостен подход за създаването на работещ за всички заинтересовани страни механизъм. Ще се разгледа ролята на данните в сектора и защо те са най-ценния капитал на здравеопазването. В последната част на дискусията ще обърнем внимание на нуждата от нови умения за медицинските специалисти в бързо развиващата се технологична среда, какви са икономическите измерения на здравния сектор и защо той продължава бъде сред най-бързо растящите отрасли на икономиката.

Вярваме, че събитието ще бъде интересно и полезно за вас.

Включете се на 11 декември (петък) от 15:00 ч.

Очакваме ви!

РЕГИСТРАЦИЯ

Програма

ПРОГРАМА

15:00 - 15:30
ПАНЕЛ 1
Дигиталното здравеопазване - между реалността и фикцията
Модератор: Росен Димитров
Лектори:
Д-р Иван Маджаров, Димитър Костов, Младен Георгиев, Петя Мургова, Радой Павлов
15:30 - 16:00
ПАНЕЛ 2
Медицинските данни - в центъра на дигиталната трансформация на здравеопазването
Модератор: Мира Ганова
Лектори:
Вихрен Славчев, Д-р Р. Мангалджиев, Проф. Иво Петров, Радой Павлов
16:00 - 16:30
ПАНЕЛ 3
Нуждата от нови умения у медицинските специалисти
Модератор: Милена Стойчева
Лектори:
Д-р Ал. Симидчиев, Доц. д-р Димитър Буланов дм, Калин Димчев, Проф. Благой Маринов, Радой Павлов
16:30 - 17:00
ПАНЕЛ 4
Икономика на здравния сектор и дигитална трансформация
Модератор: Екатерина Карпузова
Лектори:
Даниел Киряков, Евгений Кънев, Екатерина Карпузова, Иван Лекушев
Д-р Иван Маджаров
Д-р Иван Маджаров
Председател, Български лекарски съюз
Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-ят редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г. Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив. Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт.
Димитър Костов
Димитър Костов
Director R&D and Side Lead for ISBU, VMWare
Младен Георгиев
Младен Георгиев
ИТ директор и съосновател на MY Synergy
Младен Георгиев е ИТ директор и съосновател на компания MY Synergy (ЕМ УАЙ Синерджи). Бакалавър и Магистър в областта на компютърните науки, дипломирал се в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента е докторант към БАН. Носител на отличие ИТ мениджър на годината 2019-та за иновации. Притежава над 10 години опит като архитект на технологични процесно ориентирани решения в сектор здравеопазване. През последните 8 години е бил ръководител на редица вътрешни, национални и международни проекти с обществено значение. В момента се фокусира в създаването и внедряването на иновативни подходи за дигитална трансформация на здравеопазването, свързана с прилагането на процесно ориентиран подход и автоматизация.
Петя Мургова
Петя Мургова
Основател и управляващ съдружник, Адвокатско дружество ”Мургова и партньори”
Петя Мургова е основател на Адвокатско дружество ”Мургова и партньори” и управляващ съдружник. Тя е основател и управляващ партньор на Център за медиация и споразумения. Тя е адвокат от 1992 година и член на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на адвокатите Медиатор, вписана към Единния регистър на медиаторите.
Радой Павлов
Радой Павлов
Enterprise Technology Architect, University Hospital Zurich
Радой Павлов живее и работи повече от 20 години в чужбина. В момента заема поста на Enterprise Technology Architect в едно от най-големите здравни заведения в Швейцария - Университетска болница Цюрих. Като член на мениджърския екип участва в начертаването на бъдещата дигитализационна карта за развитие на болницата и прилежщите към нея 44 специализирани клиники. Темите включени в този план са производни на новата реалност след COVID, както и швейцарската национална здравна инициатива "eHealth 2.0". Радой е бивш директор, програмен и платформен мениджър в банка UBS. Също така е заемал старши консултантски позиции в компаниите Infosys Consulting, Lodestone и Capco. Освен експертиза в архитектурните теми, той е облачен и инфраструктурен специалист. Радой е почетен член на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Възпитаник е на Технически Университет Берлин с диплома по компютърни технологии.
Вихрен Славчев
Вихрен Славчев
Изпълнителен директор и основател, Mnemonica
Вихрен Славчев е изпълнителен директор на "Мнемоника" и един от основателите ѝ. Има повече от 15 години опит в сферата на ИТ и управлението, придобит в разработка на софтуерни продукти, сферата на недвижимите имоти и услуги и компании във финансовия сектор. През 2009 г., заедно с Павел Йосифов, създава "Мнемоника". Оттогава досега, заедно с ръководения от него екип, продължава да изгражда една от най-динамично развиващите се и успешни български ИТ компании. Завършил е Техническия университет във Варна, специалност "Автоматика и системи за управление".
Д-р Р. Мангалджиев
Д-р Р. Мангалджиев
Началник на отделение по медицинска онкология, ​Специализирана болница за онкологични заболявания
Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинския университет в София през 1996 г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.
Проф. Иво Петров
Проф. Иво Петров
Клиника по кардиология и ангиология Аджибадем Сити Клиник, София
Проф. Д-р Иво Петров е началник на Клиника по кардиология и ангиология в Аджибадем Сити Клиник, София. Има специалности по вътрешна медицина, кардиология и здравен мениджмънт. Той е опитен кардиолог с професионална квалификация по неинвазивна и инвазивна кардиология. Има придобита следдипломна медицинска квалификация по стрес ехокардиография и ендоваскуларна ехография във Висбаден, Германия, а през 1999-2000 г. получава стипендия за специализация по инвазивна кардиология и рентгенология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия, спонсорирана от Фондация Фавалоро в Буенос Айрес, Аржентина. Член е на Съвета на директорите на Международното общество на ендоваскуларните специалисти (ISES). Активен член на национални и международни научни дружества (напр. Европейско кардиологично дружество, Американски колеж по кардиология, Испанска асоциация по кардиология и Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози). Проф. Д-р Иво Петров е председател на Българското дружество за ендоваскуларна терапия.
Д-р Ал. Симидчиев
Д-р Ал. Симидчиев
Началник отделение по инвазивна диагностика, МИ на МВР и бивш медицински директор на ЦЕДО, МУ Пловдив
Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция. Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.
Доц. д-р Димитър Буланов дм
Доц. д-р Димитър Буланов дм
Декан на Медицински факултет, Му-София
Декан на Медицински факултет, Му-София. Специалност – хирургия. Висше образование по медицина - 1991 г., в Медицински Университет, София. 1992 – 1995 г. – спешна неврохирургия в Катедрата по спешна хирургия, неврохирургия и ортопедия на ВМА-София. От 1996 г. досега - преподавател и лекар-хирург в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МФ, МУ-София с база Първа хирургия на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Административни и изборни длъжности свързани с професионалното развитие: От 2002 г. до 2012 г. - научен секретар на сп. „Хирургия”. От 2012 г. - член на редколегията на сп. „Хирургия”. От 2014 г. – член на Управителния съвет на Българското Хирургическо Дружество. 2014 г. - 2018 г. - Заместник-председател на Българското Хирургическо дружество. От 2016 г. - член на Управителния съвет на Съюза на Българските Медицински Специалисти. От 2019 г. - член на Експертния съвет по медицинската специалност "Хирургия" към Министъра на Здравеопазването на РБългария. 2013 – 2020 г. - Заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“. 2016 -2020 г - Заместник-декан по учебната дейност и член Факултетния съвет на МФ. 07.2020 -10.2020 г. – Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“. От 29.09.2020 г. избран за Декан на Медицински Факултет, МУ – София.
Калин Димчев
Калин Димчев
Изпълнителен директор, Майкрософт България
Калин е изпълнителен директор на Майкрософт България и отговаря за всички кънтри мениджъри от региона CEE Multi-country, който включва 24 държави. Калин има над 15-годишен мениджърски опит както в старт-ъп, така и в публични компании от различни индустрии. В предишната си роля на Country Leader в IBM за България и Украйна, той отговаря за цялостния бизнес на компанията в тези страни, включително консултантски услуги, технологични услуги, хардуер и софтуер. Преди IBM Калин е бил заместник изпълнителен директор в регионалната застрахователна група Euroins, отговарящ за продажбите и финансите.
Проф. Благой Маринов
Проф. Благой Маринов
Зам.-ректор по научно-изследователската дейност МУ-Пловдив
Проф. д-р Благой Маринов повече от година е в ръководството на Медицински Университет-Пловдив. През последните няколко години участва в проекти и заема ключови позиции в областта на развитието на обучението на докторантите и младите учени в МУ-Пловдив. Бил е два мандата председател на Младежко научно дружество "Асклепий", а като директор на Медицинския симулационен тренировъчен център (МСТЦ) към Научно-изследователския институт на МУ-Пловдив, още от неговото създаване през 2015 г, се е посветил на създаване на ефективна среда за въвеждане на иновативни практики за придобиване на процедурна компетентност по медицинските специалности и дигитализация на съдържание в подкрепа на обучението за изграждане на клинично мислене. От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българското дружество по белодробни болести (БДББ).
Даниел Киряков
Даниел Киряков
Мениджър „Комуникации и връзки с институциите", Американска търговска камара в България
Даниел Киряков, PMP е мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американска търговска камара в България, която наброява близо 330 членове (американски, български и мултинационални компании). Той има 15+ години опит в комуникациите, КСО и институционалните отношения, натрупани в сектор „Енергетика“ (компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Enel и ContourGlobal) и в минната индустрия (Българска минно-геоложка камара). Член е на БДВО и EACD. Председател на Етичната комисия към БДВО (2016 – 2020), съосновател на Център за анализи и кризисни комуникации (2018 г.).
Евгений Кънев
Евгений Кънев
Управляващ съдружник, Maconis LLC
Евгений Кънев е Доктор по икономика, управляващ съдружник на инвестиционна консултантска компания за сливания и придобивания Maconis LLC. Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор Корпоративни финанси в KPMG България. В дългогодишната си кариера на инвестиционен консултант е ръководил голям брой проекти за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Източна Европа и Ирландия. Има магистърска степен по бизнес администрация от Illinois State University (USA) и Диплома по финанси и счетоводство на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители на Великобритания (ACCA). Специализирал е корпоративни финанси във Великобритания, Белгия и Германия.
Екатерина Карпузова
Екатерина Карпузова
Търговски директор, отдел
Екатерина Карпузова е Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти в Bayer България от септември 2016 г, a от август 2019 и Управител на дружеството. Тя започва кариерното си развитие в компанията на позицията Мениджър проекти и маркетинг през 2007 г. По-късно прекарва три години в Берлин, Германия, където е част от екипа на Бизнес операции за Централна и източна Европа в направлението Фармацевтични продукти. Следват две години в Словакия като Главен оперативен директор Фармацевтични продукти. От есента 2020 е и заместник-председател на Групата по Здравеопазване към ГБИТК. Екатерина Карпузова има магистърска степен по макроикономика от Университета в Аугсбург, Германия и е завършила маркетинг MBA програма в City University of Seattle.
Иван Лекушев
Иван Лекушев
CEO, BGO Software

Дата

11 дек. 2020

Час

3:00 pm - 5:00 pm
DHI Cluster Bulgaria

Организатор

DHI Cluster Bulgaria
Имейл
office@dhicluster.bg
Website
http://dhicluster.bg/

Лектори

 • Вихрен Славчев
  Вихрен Славчев
  Изпълнителен директор и основател, Mnemonica

  Вихрен Славчев е изпълнителен директор на „Мнемоника“ и един от основателите ѝ. Има повече от 15 години опит в сферата на ИТ и управлението, придобит в разработка на софтуерни продукти, сферата на недвижимите имоти и услуги и компании във финансовия сектор. През 2009 г., заедно с Павел Йосифов, създава „Мнемоника“. Оттогава досега, заедно с ръководения от него екип, продължава да изгражда една от най-динамично развиващите се и успешни български ИТ компании. Завършил е Техническия университет във Варна, специалност „Автоматика и системи за управление“.

 • Д-р Ал. Симидчиев
  Д-р Ал. Симидчиев
  Началник отделение по инвазивна диагностика, МИ на МВР и бивш медицински директор на ЦЕДО, МУ Пловдив

  Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция.

  Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.

 • Д-р Иван Маджаров
  Д-р Иван Маджаров
  Председател, Български лекарски съюз

  Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-ят редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г.

  Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация.

  От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив.

  От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив.

  Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет – Пловдив. Притежава специалност по „Ушни, носни, гърлени болести“ и Магистратура по Здравен мениджмънт.

 • Д-р Р. Мангалджиев
  Д-р Р. Мангалджиев
  Началник на отделение по медицинска онкология, ​Специализирана болница за онкологични заболявания

  Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинския университет в София през 1996 г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.

 • Д-р Росен Димитров
  Д-р Росен Димитров
  Управител, NRETIA Health

  Д-р Росен Димитров е мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България. През последните години заема ключови позиции в Новартис Онкология в България и Регион Европа. Участвал е като лектор в национални и международни събития по теми, свързани с дигиталните решения в здравеопазването и предприемачеството в здравния сектор. Има повече от 15 години опит във фармацевтичната индустрия. Член е на Управителния съвет на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Росен Димитров е лекар по образование.

 • Даниел Киряков
  Даниел Киряков
  Мениджър „Комуникации и връзки с институциите", Американска търговска камара в България

  Даниел Киряков, PMP е мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американска търговска камара в България, която наброява близо 330 членове (американски, български и мултинационални компании). Той има 15+ години опит в комуникациите, КСО и институционалните отношения, натрупани в сектор „Енергетика“ (компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Enel и ContourGlobal) и в минната индустрия (Българска минно-геоложка камара). Член е на БДВО и EACD. Председател на Етичната комисия към БДВО (2016 – 2020), съосновател на Център за анализи и кризисни комуникации (2018 г.).

 • Димитър Костов
  Димитър Костов
  Director R&D and Side Lead for ISBU, VMWare
 • Доц. д-р Димитър Буланов дм
  Доц. д-р Димитър Буланов дм
  Декан на Медицински факултет, Му-София

  Декан на Медицински факултет, Му-София.
  Специалност – хирургия.
  Висше образование по медицина – 1991 г., в Медицински Университет, София.
  1992 – 1995 г. – спешна неврохирургия в Катедрата по спешна хирургия, неврохирургия и ортопедия на ВМА-София.
  От 1996 г. досега – преподавател и лекар-хирург в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МФ, МУ-София с база Първа хирургия на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД.
  Административни и изборни длъжности свързани с професионалното развитие:
  От 2002 г. до 2012 г. – научен секретар на сп. „Хирургия”.
  От 2012 г. – член на редколегията на сп. „Хирургия”.
  От 2014 г. – член на Управителния съвет на Българското Хирургическо Дружество.
  2014 г. – 2018 г. – Заместник-председател на Българското Хирургическо дружество.
  От 2016 г. – член на Управителния съвет на Съюза на Българските Медицински Специалисти.
  От 2019 г. – член на Експертния съвет по медицинската специалност „Хирургия“ към Министъра на Здравеопазването на РБългария.
  2013 – 2020 г. – Заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“.
  2016 -2020 г – Заместник-декан по учебната дейност и член Факултетния съвет на МФ.
  07.2020 -10.2020 г. – Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“.
  От 29.09.2020 г. избран за Декан на Медицински Факултет, МУ – София.

 • Евгений Кънев
  Евгений Кънев
  Управляващ съдружник, Maconis LLC

  Евгений Кънев е Доктор по икономика, управляващ съдружник на инвестиционна консултантска компания за сливания и придобивания Maconis LLC.
  Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор Корпоративни финанси в KPMG България. В дългогодишната си кариера на инвестиционен консултант е ръководил голям брой проекти за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Източна Европа и Ирландия.

  Има магистърска степен по бизнес администрация от Illinois State University (USA) и Диплома по финанси и счетоводство на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители на Великобритания (ACCA). Специализирал е корпоративни финанси във Великобритания, Белгия и Германия.

 • Екатерина Карпузова
  Екатерина Карпузова
  Търговски директор, отдел

  Екатерина Карпузова е Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти в Bayer България от септември 2016 г, a от август 2019 и Управител на дружеството. Тя започва кариерното си развитие в компанията на позицията Мениджър проекти и маркетинг през 2007 г. По-късно прекарва три години в Берлин, Германия, където е част от екипа на Бизнес операции за Централна и източна Европа в направлението Фармацевтични продукти. Следват две години в Словакия като Главен оперативен директор Фармацевтични продукти. От есента 2020 е и заместник-председател на Групата по Здравеопазване към ГБИТК.
  Екатерина Карпузова има магистърска степен по макроикономика от Университета в Аугсбург, Германия и е завършила маркетинг MBA програма в City University of Seattle.

 • Иван Лекушев
  Иван Лекушев
  CEO, BGO Software
 • Калин Димчев
  Калин Димчев
  Изпълнителен директор, Майкрософт България

  Калин е изпълнителен директор на Майкрософт България и отговаря за всички кънтри мениджъри от региона CEE Multi-country, който включва 24 държави. Калин има над 15-годишен мениджърски опит както в старт-ъп, така и в публични компании от различни индустрии. В предишната си роля на Country Leader в IBM за България и Украйна, той отговаря за цялостния бизнес на компанията в тези страни, включително консултантски услуги, технологични услуги, хардуер и софтуер. Преди IBM Калин е бил заместник изпълнителен директор в регионалната застрахователна група Euroins, отговарящ за продажбите и финансите.

 • Милена Стойчева
  Милена Стойчева
  Изпълнителен директор, Джуниър Ачийвмънт България

  Милена Стойчева е изпълнителен директор на JA Bulgaria с богат национален и международен опит в областта на образованието, развитието на предприемачеството, бизнес уменията, икономическата и финансовата грамотност. гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии. Тя има дипломи от български и американски университети и специализации и обучения в UC Berkeley, Stanford, Penn State и Cornell University. Участвала е като жури и ментор в екипите на Intel Business Challenge Europe / Global, участвала е и в основния екип на Intel Europe Entrepreneurship и е експерт по предприемачество при ОИСР и Европейската комисия. Тя е носител на наградата „Женско лидерство“, връчена и от американския посланик в България. Милена Стойчева е Председател на Управителния съвет на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

 • Мира Ганова PhD
  Мира Ганова PhD
  Изпълнителен директор, Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

  Мира Ганова има докторка степен от УНСС в областта на организацията, управлението и бизнес комуникациите. Магистратура по „Връзки с обществеността“ и „Здравен Мениджмънт“ от МУ София. Професионалната й кариера започва преди 13 години, като през това време е работила в сферата на комуникациите и управленските дейности в маркетинг и реклама, енергетика, политика и здравеопазване. 2017 година заема длъжността директор на дирекция „Връзки с обществеността“ на Български лекарски съюз, а от 2019 година е изпълнителен директор на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

 • Младен Георгиев
  Младен Георгиев
  ИТ директор и съосновател на MY Synergy

  Младен Георгиев е ИТ директор и съосновател на компания MY Synergy (ЕМ УАЙ Синерджи). Бакалавър и Магистър в областта на компютърните науки, дипломирал се в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента е докторант към БАН. Носител на отличие ИТ мениджър на годината 2019-та за иновации. Притежава над 10 години опит като архитект на технологични процесно ориентирани решения в сектор здравеопазване. През последните 8 години е бил ръководител на редица вътрешни, национални и международни проекти с обществено значение. В момента се фокусира в създаването и внедряването на иновативни подходи за дигитална трансформация на здравеопазването, свързана с прилагането на процесно ориентиран подход и автоматизация.

 • Петя Мургова
  Петя Мургова
  Основател и управляващ съдружник, Адвокатско дружество ”Мургова и партньори”

  Петя Мургова е основател на Адвокатско дружество ”Мургова и партньори” и управляващ съдружник. Тя е основател и управляващ партньор на Център за медиация и споразумения.
  Тя е адвокат от 1992 година и член на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на адвокатите
  Медиатор, вписана към Единния регистър на медиаторите.

 • Проф. Благой Маринов
  Проф. Благой Маринов
  Зам.-ректор по научно-изследователската дейност МУ-Пловдив

  Проф. д-р Благой Маринов повече от година е в ръководството на Медицински Университет-Пловдив. През последните няколко години участва в проекти и заема ключови позиции в областта на развитието на обучението на докторантите и младите учени в МУ-Пловдив.
  Бил е два мандата председател на Младежко научно дружество „Асклепий“, а като директор на Медицинския симулационен тренировъчен център (МСТЦ) към Научно-изследователския институт на МУ-Пловдив, още от неговото създаване през 2015 г, се е посветил на създаване на ефективна среда за въвеждане на иновативни практики за придобиване на процедурна компетентност по медицинските специалности и дигитализация на съдържание в подкрепа на обучението за изграждане на клинично мислене.
  От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българското дружество по белодробни болести (БДББ).

 • Проф. Иво Петров
  Проф. Иво Петров
  Клиника по кардиология и ангиология Аджибадем Сити Клиник, София

  Проф. Д-р Иво Петров е началник на Клиника по кардиология и ангиология в Аджибадем Сити Клиник, София. Има специалности по вътрешна медицина, кардиология и здравен мениджмънт. Той е опитен кардиолог с професионална квалификация по неинвазивна и инвазивна кардиология. Има придобита следдипломна медицинска квалификация по стрес ехокардиография и ендоваскуларна ехография във Висбаден, Германия, а през 1999-2000 г. получава стипендия за специализация по инвазивна кардиология и рентгенология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия, спонсорирана от Фондация Фавалоро в Буенос Айрес, Аржентина. Член е на Съвета на директорите на Международното общество на ендоваскуларните специалисти (ISES). Активен член на национални и международни научни дружества (напр. Европейско кардиологично дружество, Американски колеж по кардиология, Испанска асоциация по кардиология и Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози). Проф. Д-р Иво Петров е председател на Българското дружество за ендоваскуларна терапия.

 • Радой Павлов
  Радой Павлов
  Enterprise Technology Architect, University Hospital Zurich

  Радой Павлов живее и работи повече от 20 години в чужбина. В момента заема поста на Enterprise Technology Architect в едно от най-големите здравни заведения в Швейцария – Университетска болница Цюрих. Като член на мениджърския екип участва в начертаването на бъдещата дигитализационна карта за развитие на болницата и прилежщите към нея 44 специализирани клиники. Темите включени в този план са производни на новата реалност след COVID, както и швейцарската национална здравна инициатива „eHealth 2.0“.
  Радой е бивш директор, програмен и платформен мениджър в банка UBS. Също така е заемал старши консултантски позиции в компаниите Infosys Consulting, Lodestone и Capco. Освен експертиза в архитектурните теми, той е облачен и инфраструктурен специалист. Радой е почетен член на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Възпитаник е на Технически Университет Берлин с диплома по компютърни технологии.

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.