Нашата дигитална здравна общност расте -

март 21, 20230

 5 технологични компании, 2 университета и 1 официален партньор се присиединиха към общността на DHI Cluster 

На 15 март 2023 г. Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването (DHI Cluster Bulgaria) приветства 5 технологични компании, 2 университета и 1 официален партньор по време на събитието „DHI Community Growth„, посветено на  новоприсъединилите се компании и представянето им в общността на DHI Cluster. Събитието се проведе в офиса на Рош България и събра повече от 40 души, сред които представители на членовете на DHI от различни индустрии, почетни членове и официални партньори.

Събитието се проведе в неформална обстановка, в рамките на 4 часа, през които представителите на новоприсъединилите се компании имаха възможност да направят кратка презентация за дейността си, да обсъдят важни моменти и не на последно място да усетят духа на DHI общността и да обменят полезна информация с присъстващите на по чаша вино по време на networking частта на събитието.

За DHI Cluster е повече от чест да приветства всички нови членове, благодарение на които екосистемата за дигитално здравеопазване стана още по-разнообразна и съответно по-способна да предоставя решения, насочени към решаване на предизвикателствата на съвременното здравеопазване. Вярваме в положителното въздействие, породено от ефективното междуотраслово сътрудничество, и затова сме тук, за да стимулираме обмена на опит, съвместните проекти и взаимната подкрепа при изграждането на стабилна общност в областта на дигиталното здравеопазване.

„През последните четири години DHI Cluster прибавяше към своята общност предимно технологични компании, които, разбира се, добавиха голяма стойност към нашата екосистема на дигитално здравеопазване. Днес съм по-щастлива от всякога да съобщя, че Клъстерът включва и заинтересовани страни в областта на здравеопазването като 5 технологични компании, 2 университета, МУ-Плевен и МУ-Пловдив, и една инвестиционна компания. Заедно с тях ние ставаме още по-силни“, сподели Мира Ганова, изпълнителен директор на DHI Cluster.

Мира Ганова,  Изпълнителен директор, DHI Cluster

Членове:

Lepzi е компания, работеща в областта на високоефективните технологии за медицинска диагностика и медицински грижи. Компанията има богат опит в проектирането и разработването на медицински изделия, прототипи и реагенти до прилагането на специализирани процеси за производство и контрол на качеството. Lepzi предлага имунофлуоресцентни кръвни тестове и услуги за изследване на наличието на следните маркери в цяла кръв или плазма: BNP, PLGF, cTnI, D-Dimer – качествени резултати от теста за 15 минути, без да се изисква предишен опит или познания за работа с продуктите.

Hubis е ИТ компания с над десетгодишен опит в сферата на здравеопазването, специализирана в разработването на медицински софтуер, електронно здравно досие, персонализирана медицина и телемедицина. Сред разработените решения в областта на здравеопазването са специализиран медицински софтуер („MedSoft Hospital“), телемедицинска станция Hubis и електронно здравно досие.

Софтуерна компания е българска компания, специализирана в разработването на софтуер. За своя 27-годишен опит компанията е доставила висококачествени софтуерни продукти и е управлявала софтуерни проекти от зараждането на идеята до реализацията, дизайна, кодирането, тестването и разпространението. Компанията е работила с местни и международни партньори и е най-големият доставчик на PACS решения в България.

Sirma Medical Systems е глобален доставчик на иновативни решения в сектора на здравеопазването чрез разработване на мобилни приложения и интегрирани платформи за наблюдение на хронични състояния или остри здравословни проблеми. Платформите предоставят на лекарите подходящи инструменти за наблюдение на множество пациенти от един интерфейс, разглеждане на графики и статистически данни, както и генериране на отчети. Стремежът към дигитално бъдеще на здравеопазването е в основата на дейността на компанията.

Scalefocus е компания за разработка на софтуер и цифрови услуги, основана през 2012 г. Техните цели са да предоставят персонализирани софтуерни решения и услуги, които дават възможност на бизнеса да се развива и да посреща предизвикателствата на съвременния свят. Компанията работи с предприятия от цял свят, които са специализирани в различни области, една от които е здравеопазването. От основаването си досега, компанията има над 500 успешно завършени проекта за над 300 клиенти, сред които компании от Fortune 500, иновативни стартиращи предприятия (start-ups) и утвърдени лидери.

Medical UniversityPleven (MU-Pleven) се развива динамично през почти 50-годишното си съществуване и в момента се откроява на картата на висшето медицинско образование в България и Европа със съвременния си профил на водещ образователен и научен център. Приоритети в развитието на университета са въвеждането на минимално инвазивната и роботизираната хирургия, телемедицината и 3D медицината, персонализираната медицина и биопринтирането.

Medical University-Plovdiv (MU-Plovdiv) е със статут на изследователски университет и е един от лидерите в научноизследователската дейност в България. Научноизследователският институт към МУ-Пловдив се развива в няколко приоритетни научни направления: молекулярна и регенеративна медицина, 3D биопринтиране, фармацевтични иновации за персонализирана медицина, транслационна неврология и др. Центърът за данни на световно ниво на университета помага за осъществяването и разпространението на най-съвременните изследвания и високата научна продукция. Най-иновативната образователна структура в МУ-Пловдив е Медицинският симулационен тренировъчен център, акредитиран от Американския колеж по хирургия (ACS-AEI).

DHI Partners:

Ocean Investments е семейна инвестиционна компания, фокусирана върху технологични иноватори в ранен етап (start-ups) на развитие в Европа, САЩ, Африка и Азия. Тяхната мисия е да идентифицират и подкрепят смелите предприемачи със силни идеи, които могат да бъдат реализирани чрез уникална технология, привличане на клиенти и глобална амбиция. Компанията е посветена на това да ги подкрепя в плановете им за растеж и да им помага да реализират визията си и да се разрастват бързо. Една от индустриите, върху които се фокусира Ocean Investments, са здравните технологии заедно с киберсигурността и хранителните технологии (food tech).

 

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.