Рош подава ръка на стартъпите в дигиталното здравеопазване -

ноември 2, 20210

За втора година международната акселераторска програма HealthCare Lab ще подкрепи стартъпи в областта на здравеопазването, които са в ранна фаза на развитие и произхождат от Централна, Източна или Южна Европа. Инициативата ще се проведе в периода януари-април 2022 г., като проектите ще бъдат разделени в има три категории – управление на здравните данни, скрининг и ранна диагностика, дигитална терапия и контрол върху заболяванията.

Селектираните стартъпи в акселаратора ще получат възможност да развият своите проекти с помощта на международната мрежа на организатора на инициативата Рош, световен лидер в областта на фармацевтичната промишленост и биотехнологиите. Както и член на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването (DHI Cluster Bulgaria). Най-голямата мрежа от здравни иноватори в Европа EIT Health и още над 30 доказали се експерти също ще подкрепят селектиратните проекти. Инициативата е припозната от общо 16 страни в Централна, Източна или Южна Европа.

„Като глобална, иновативна биотехнологична компания, ние от Рош признаваме нашата отговорност за работа в посока устойчивост на здравните системи и подобряване на ползите за пациентите. Затова заедно с нашата мрежа от партньори и експерти, каним всички компании, които имат желание да създадат иновативни решения, поставящи пациентите в центъра на здравеопазването, да се включат в акселератоската програма на Healthcare Lab“, каза Хешам Сабри, генерален мениджър на Рош България.

Програмата е създадена от водещата консултантска компания с фокусира върху иновациите и подкрепата за стартъпи Civitta. Право на участие в нея имат всички регистрирани компании, които изпълняват географските условия, екипът им е от най-малко двама души, имат прототип и финансирането, с което разполагат до момента, не надхвърля 5 млн. eвро.

Регистрацията за акселератора е активна до 30 ноември 2021 г. На 4 ноември тази година ще се проведе разяснителна среща онлайн. В нея ще се включат експерти, които ще разкажат повече за програмата и предизвикателствата в нея. Селекционния процес ще бъде в началото на декември, като целта да бъдат избрани 9 стартъпа, които ще участват в акселераторската програмата, започваща през януари 2022 г.

По време на 3-месечната програма участниците ще получат възможност да развият своите проекти с помощта на международната мрежа на Рош, EIT Health и водещи ментори в областта на здравеопазването. Програмата ще комбинира семинари, индивидуално менторство и специализирани коучинг сесии, заедно с мероприятия за установяване на контакти и намиране на партньори. Healthcare ще завърши с окончателен Demo Day на 22 април 2022 г., на който ще те открои по един победил във всяка категория.

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.