Стартира НЕ!курс по иновации и предприемачество в МУ-София -

октомври 18, 20200

Над 220 студенти от факултета по медицина към МУ-София се включиха в първата НЕ!лекция от НЕ!курс по иновации и предприемачество към МУ-София. НЕ!лекцията беше на тема „Защо е важно лекарите да учат иновации и предприемачество“. Събитието даде старт на новия семестър на образователната програма по иновации и предприемачество в МУ-София, който се провежда за втора поредна година. В нестандартен формат и изцяло онлайн беше представена важността на теми като иновации, дигитализация и предприемачество в медицината и тяхното място в обучението на бъдещите лекарите.

Д-р Росен Димитров, мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България и зам. председател на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването подчерта нуждата от въвеждане на обучение по иновации и предприемачество, като представи водещи проучвания и данни за справянето с предизвикателствата в медицината чрез дигитализация и развитие на основни умения като критично мислене, креативност, решаване на проблеми и комуникация.

Милена Стойчева, изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България и председател на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазванетовдъхнови младите специалисти да провокират себе си и представи практическата част на НЕ!курса, а именно включването в пре-акселератора Beyond.

Темите, които ще разгледаме в следващите няколко месеца са свързани с навлизането на дигитализацията в медицината и работата на лекарите, създаване на иновации в медицината, развитие на предприемчивост и инициативност като начин на мислене при работа в големи болници и институции, ефективна комуникация с пациенти, иновативни болнични системи и други. Всички НЕ!лекции, ще бъдат отворени за въпроси и поставяне на теми от интерес на ДА!студентите с гост лектори от бизнеса и от практиката, които да споделят своя опит и знания. В допълнение на НЕ!лекциите, студентите ще имат възможност да работят с ментори и да развиват на практика своите иновативни идеи. Следващата НЕ!лекция ще бъде на тема „МИТОВЕ в МЕДИЦИНАТА (или основи на критичното мислене)“ със специалния за нас гост-лектор Д-р Александър Симидчиев.

Събитието се организира от JA Bulgaria и Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването с подкрепата на Новартис. Организаторите са обнадеждени от откриващите се възможности за създаване на иновации в медицината у нас, като първата стъпка за това е тези теми да бъдат засегнати в образованието по медицина.

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.