Българска технология прави мониторинг на пациенти с коронавирус под карантина -

март 18, 20200

Българската технологична компания Чек Пойнт Кардио – водеща в индивидуалния здравен мониторинг в Европа, успешно пусна първия кризисен мониторинг център за пациенти със симптоми на коронавирус. Той функционира в Букурещ и вече следи всички румънски граждани, които имат сиптоми на вируса. Очаква се решение на българския кризисен щаб за прилагане на технологията, в близките дни.

Чек Пойнт Кардио патентова и произвежда първия в света интензивен монитор за индивидуална употреба. Устройството тежи само 140 грама, лесно е за носене постоянно, и за поставяне от неспециалисти, но същевременно следи онлайн всички показатели, които се следят само в болнични условия.

Освен производител , компанията е и телемедицински център за постоянно наблюдение на пациенти. Устройствата им се интегрират в момента в няколко страни от Европа, Близкия Изток и Азия, а в момента търсенето им е нараснало многократно заради епидемията. Пилотни проекти за мониторинг, в момента се подготвят в Австрия, Франция, Италия, Израел и ОАЕ.

Вчера /б.р., 17 март/ румънският център, беше демонстриран на съвета на здравните министри в Брюксел, от румънския Министър на здравеопазването – Виктор Костаче https://video.consilium.europa.eu/en/webcast/c435f178-fcf0-4a84-a395-c40cd2ee56a8 /показването е на 2,31 ч от тайминга/.

Основните ползи от мониторинга на пациенти под карантина са:

  • Реакция на промени в здравния статус, в реално време, и по-ефективно лечение.
  • Ограничаване на риска от предаване на вируса – монитора се поставя и сваля лесно от неспециалист /роднина, парамедик/. Пациентът има жива връзка с мониторинга, чрез самото устройство, и може да се обади по всяко време и да говори с лекари, които в същото време му гледат всички показатели онлайн.
  • Значително съкращаване на разходите – един мониторинг център може да наблюдава дистанционно стотици пациенти с екип от 4 души.

За повече информация:

Ивайло Дачов, +359 877 42 77 77

Ружица Гугуловска, +359 877 25 02 65

По медицински въпроси: д-р Бойчо Бойчев, медицински директор, чрез Жанета Трифонова, +359 070010282, +359 899 93 63 75

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.