Бизнес практици на международно ниво говорят за иновациите в здравеопазването -

май 20, 20190

 

На 14 май 2019 г. Джуниър Ачийвмънт България в партньорство с Novartis Bulgaria и Български Клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването организираха вдъхновяваща дискусия под наслов „Inspiration for you“ със специалното участието на  Mohanad Fors, един от съоснователите на Novartis Biome в Сан Франциско и Joseph Jeong, учител, предприемач, инвеститор с 25-годишен опит на Wall Street и основател на FutureHack Global.

На срещата иновативните организации от Българския Клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването представиха своите решения за сектора в рамките на 5-минутни pitching презентации и имаха възможност за дискусия относно своите иновации с гостите на срещата.

В рамките на два часа следобед повече от 70 човека от мрежата на трите организации присъстваха и имаха възможност да чуят за работата на  Mohanad Fors в Novartis Biome. Mohanad Fors е ръководител на Biome – лаборатория за дигитални иновации на Novartis. Той ръководи силно специализирани центрове за цифрови иновации на различни места по света, включително в Силиконовата долина, фокусирайки се върху иновациите в HealthTech. Той има повече от дванадесет години опит в продажбите, маркетинга, с фокус върху дигиталния маркетинг с глобални, нововъзникващи пазари в Европа и Близкия изток. Mohanad е основател на успешно реализирани стартиращи фирми със силни познания в стартиращата общност. Пред аудиторията в JA StartUP Hambar той сподели своята практика и механизъм за изграждане на стартиращи компании в рамките на Novartis Biomе, като подчерта важността за изграждане на вътрешни процеси за иновиране в компаниите.

По покана на JA България в събитието се включи Joseph Jeong, който е основател на FutureHack Global, програма за технологии и предприемачество, насочена към следващото поколение лидери в цифровата епоха в MIT. Той е подкрепил реализирането на две стартиращи компании, които са успешно продадени на пазара и участва в лекции в различни университети по света като фокуса на неговите лекции е бъдещето на образованието, FinTech, развитието на финансовите пазари, както и пробивните технологии и иновации. Той сподели своята гледна точка за уменията, които са нужни, за да се развиваме на пазара на труда в бъдеще и за да развиваме успешни компании. „Не бих могъл да кажа, какви ще бъдат професиите на бъдещето, но мога да кажа кои ще бъдат уменията на бъдещето, а именно предприемачеството като начин на мислене и програмирането.“ Наред с уменията на бъдещето Joseph говори и за мотивацията, като основна движеща сила на креативността и на създаването на ефективни стартиращи компании и екипи.

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

МестоположениеКъде да ни намерите?

DHI Cluster

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

DHI ClusterУправление

Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

© 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.