ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО -

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЯ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

Дигиталната трансформация на здравеопазването се очерта като една от най-важните теми в последните кризисни за целия свят месеци. Здравните системи се изправиха пред предизвикателството бързо да адаптират процесите си към работа в епидемични условия, така че да опазят здравето на населението. Здравеопазването се открои като стратегически за националната сигурност на държавите отрасъл, а дигитализацията като непреодолим фундамент, както за ефективно лечение на гражданите и за правилното функциониране на сектора, така и за стабилизиране на държавите.

На 11 декември, Български Клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването ще проведе дискусията, посветена именно на дигиталната трансформация на здравеопазването и важността й за функционирането на системата. Събитието се реализира с медийната подкрепа на Forbes България.

В рамките на събитието ще бъдат дискутирани технологичните похвати за изграждане на дигитално здравеопазване и необходимостта от цялостен подход за създаването на работещ за всички заинтересовани страни механизъм. Ще се разгледа ролята на данните в сектора и защо те са най-ценния капитал на здравеопазването. В последната част на дискусията ще обърнем внимание на нуждата от нови умения за медицинските специалисти в бързо развиващата се технологична среда, какви са икономическите измерения на здравния сектор и защо той продължава бъде сред най-бързо растящите отрасли на икономиката.

Вярваме, че събитието ще бъде интересно и полезно за вас.

Включете се на 11 декември (петък) от 15:00 ч.

Очакваме ви!

РЕГИСТРАЦИЯ

  Задължителните полета са отбелязани с (*)

  Програма

  ПРОГРАМА

  15:00 - 15:30
  ПАНЕЛ 1
  Дигиталното здравеопазване - между реалността и фикцията
  Модератор: Росен Димитров
  Лектори:
  Д-р Иван Маджаров, Димитър Костов, Младен Георгиев, Петя Мургова, Радой Павлов
  15:30 - 16:00
  ПАНЕЛ 2
  Медицинските данни - в центъра на дигиталната трансформация на здравеопазването
  Модератор: Мира Ганова
  Лектори:
  Вихрен Славчев, Д-р Р. Мангалджиев, Проф. Иво Петров, Радой Павлов
  16:00 - 16:30
  ПАНЕЛ 3
  Нуждата от нови умения у медицинските специалисти
  Модератор: Милена Стойчева
  Лектори:
  Д-р Ал. Симидчиев, Доц. д-р Димитър Буланов дм, Калин Димчев, Проф. Благой Маринов, Радой Павлов
  16:30 - 17:00
  ПАНЕЛ 4
  Икономика на здравния сектор и дигитална трансформация
  Модератор: Екатерина Карпузова
  Лектори:
  Даниел Киряков, Евгений Кънев, Екатерина Карпузова, Иван Лекушев
  Д-р Иван Маджаров
  Д-р Иван Маджаров
  Председател, Български лекарски съюз
  Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-ят редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г. Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация. От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив. От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив. Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет - Пловдив. Притежава специалност по "Ушни, носни, гърлени болести" и Магистратура по Здравен мениджмънт.
  Димитър Костов
  Димитър Костов
  Director R&D and Side Lead for ISBU, VMWare
  Младен Георгиев
  Младен Георгиев
  ИТ директор и съосновател на MY Synergy
  Младен Георгиев е ИТ директор и съосновател на компания MY Synergy (ЕМ УАЙ Синерджи). Бакалавър и Магистър в областта на компютърните науки, дипломирал се в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента е докторант към БАН. Носител на отличие ИТ мениджър на годината 2019-та за иновации. Притежава над 10 години опит като архитект на технологични процесно ориентирани решения в сектор здравеопазване. През последните 8 години е бил ръководител на редица вътрешни, национални и международни проекти с обществено значение. В момента се фокусира в създаването и внедряването на иновативни подходи за дигитална трансформация на здравеопазването, свързана с прилагането на процесно ориентиран подход и автоматизация.
  Петя Мургова
  Петя Мургова
  Основател и управляващ съдружник, Адвокатско дружество ”Мургова и партньори”
  Петя Мургова е основател на Адвокатско дружество ”Мургова и партньори” и управляващ съдружник. Тя е основател и управляващ партньор на Център за медиация и споразумения. Тя е адвокат от 1992 година и член на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на адвокатите Медиатор, вписана към Единния регистър на медиаторите.
  Радой Павлов
  Радой Павлов
  Enterprise Technology Architect, University Hospital Zurich
  Радой Павлов живее и работи повече от 20 години в чужбина. В момента заема поста на Enterprise Technology Architect в едно от най-големите здравни заведения в Швейцария - Университетска болница Цюрих. Като член на мениджърския екип участва в начертаването на бъдещата дигитализационна карта за развитие на болницата и прилежщите към нея 44 специализирани клиники. Темите включени в този план са производни на новата реалност след COVID, както и швейцарската национална здравна инициатива "eHealth 2.0". Радой е бивш директор, програмен и платформен мениджър в банка UBS. Също така е заемал старши консултантски позиции в компаниите Infosys Consulting, Lodestone и Capco. Освен експертиза в архитектурните теми, той е облачен и инфраструктурен специалист. Радой е почетен член на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Възпитаник е на Технически Университет Берлин с диплома по компютърни технологии.
  Вихрен Славчев
  Вихрен Славчев
  Изпълнителен директор и основател, Mnemonica
  Вихрен Славчев е изпълнителен директор на "Мнемоника" и един от основателите ѝ. Има повече от 15 години опит в сферата на ИТ и управлението, придобит в разработка на софтуерни продукти, сферата на недвижимите имоти и услуги и компании във финансовия сектор. През 2009 г., заедно с Павел Йосифов, създава "Мнемоника". Оттогава досега, заедно с ръководения от него екип, продължава да изгражда една от най-динамично развиващите се и успешни български ИТ компании. Завършил е Техническия университет във Варна, специалност "Автоматика и системи за управление".
  Д-р Р. Мангалджиев
  Д-р Р. Мангалджиев
  Началник на отделение по медицинска онкология, ​Специализирана болница за онкологични заболявания
  Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинския университет в София през 1996 г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.
  Проф. Иво Петров
  Проф. Иво Петров
  Клиника по кардиология и ангиология Аджибадем Сити Клиник, София
  Проф. Д-р Иво Петров е началник на Клиника по кардиология и ангиология в Аджибадем Сити Клиник, София. Има специалности по вътрешна медицина, кардиология и здравен мениджмънт. Той е опитен кардиолог с професионална квалификация по неинвазивна и инвазивна кардиология. Има придобита следдипломна медицинска квалификация по стрес ехокардиография и ендоваскуларна ехография във Висбаден, Германия, а през 1999-2000 г. получава стипендия за специализация по инвазивна кардиология и рентгенология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия, спонсорирана от Фондация Фавалоро в Буенос Айрес, Аржентина. Член е на Съвета на директорите на Международното общество на ендоваскуларните специалисти (ISES). Активен член на национални и международни научни дружества (напр. Европейско кардиологично дружество, Американски колеж по кардиология, Испанска асоциация по кардиология и Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози). Проф. Д-р Иво Петров е председател на Българското дружество за ендоваскуларна терапия.
  Д-р Ал. Симидчиев
  Д-р Ал. Симидчиев
  Началник отделението по неинвазивна диагностика, МИ на МВР
  Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция. Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.
  Доц. д-р Димитър Буланов дм
  Доц. д-р Димитър Буланов дм
  Декан на Медицински факултет, Му-София
  Декан на Медицински факултет, Му-София. Специалност – хирургия. Висше образование по медицина - 1991 г., в Медицински Университет, София. 1992 – 1995 г. – спешна неврохирургия в Катедрата по спешна хирургия, неврохирургия и ортопедия на ВМА-София. От 1996 г. досега - преподавател и лекар-хирург в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МФ, МУ-София с база Първа хирургия на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД. Административни и изборни длъжности свързани с професионалното развитие: От 2002 г. до 2012 г. - научен секретар на сп. „Хирургия”. От 2012 г. - член на редколегията на сп. „Хирургия”. От 2014 г. – член на Управителния съвет на Българското Хирургическо Дружество. 2014 г. - 2018 г. - Заместник-председател на Българското Хирургическо дружество. От 2016 г. - член на Управителния съвет на Съюза на Българските Медицински Специалисти. От 2019 г. - член на Експертния съвет по медицинската специалност "Хирургия" към Министъра на Здравеопазването на РБългария. 2013 – 2020 г. - Заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“. 2016 -2020 г - Заместник-декан по учебната дейност и член Факултетния съвет на МФ. 07.2020 -10.2020 г. – Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“. От 29.09.2020 г. избран за Декан на Медицински Факултет, МУ – София.
  Калин Димчев
  Калин Димчев
  Изпълнителен директор, Майкрософт България
  Калин е изпълнителен директор на Майкрософт България и отговаря за всички кънтри мениджъри от региона CEE Multi-country, който включва 24 държави. Калин има над 15-годишен мениджърски опит както в старт-ъп, така и в публични компании от различни индустрии. В предишната си роля на Country Leader в IBM за България и Украйна, той отговаря за цялостния бизнес на компанията в тези страни, включително консултантски услуги, технологични услуги, хардуер и софтуер. Преди IBM Калин е бил заместник изпълнителен директор в регионалната застрахователна група Euroins, отговарящ за продажбите и финансите.
  Проф. Благой Маринов
  Проф. Благой Маринов
  Зам.-ректор по научно-изследователската дейност МУ-Пловдив
  Проф. д-р Благой Маринов повече от година е в ръководството на Медицински Университет-Пловдив. През последните няколко години участва в проекти и заема ключови позиции в областта на развитието на обучението на докторантите и младите учени в МУ-Пловдив. Бил е два мандата председател на Младежко научно дружество "Асклепий", а като директор на Медицинския симулационен тренировъчен център (МСТЦ) към Научно-изследователския институт на МУ-Пловдив, още от неговото създаване през 2015 г, се е посветил на създаване на ефективна среда за въвеждане на иновативни практики за придобиване на процедурна компетентност по медицинските специалности и дигитализация на съдържание в подкрепа на обучението за изграждане на клинично мислене. От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българското дружество по белодробни болести (БДББ).
  Даниел Киряков
  Даниел Киряков
  Мениджър „Комуникации и връзки с институциите", Американска търговска камара в България
  Даниел Киряков, PMP е мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американска търговска камара в България, която наброява близо 330 членове (американски, български и мултинационални компании). Той има 15+ години опит в комуникациите, КСО и институционалните отношения, натрупани в сектор „Енергетика“ (компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Enel и ContourGlobal) и в минната индустрия (Българска минно-геоложка камара). Член е на БДВО и EACD. Председател на Етичната комисия към БДВО (2016 – 2020), съосновател на Център за анализи и кризисни комуникации (2018 г.).
  Евгений Кънев
  Евгений Кънев
  Управляващ съдружник, Maconis LLC
  Евгений Кънев е Доктор по икономика, управляващ съдружник на инвестиционна консултантска компания за сливания и придобивания Maconis LLC. Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор Корпоративни финанси в KPMG България. В дългогодишната си кариера на инвестиционен консултант е ръководил голям брой проекти за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Източна Европа и Ирландия. Има магистърска степен по бизнес администрация от Illinois State University (USA) и Диплома по финанси и счетоводство на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители на Великобритания (ACCA). Специализирал е корпоративни финанси във Великобритания, Белгия и Германия.
  Екатерина Карпузова
  Екатерина Карпузова
  Търговски директор, отдел
  Екатерина Карпузова е Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти в Bayer България от септември 2016 г, a от август 2019 и Управител на дружеството. Тя започва кариерното си развитие в компанията на позицията Мениджър проекти и маркетинг през 2007 г. По-късно прекарва три години в Берлин, Германия, където е част от екипа на Бизнес операции за Централна и източна Европа в направлението Фармацевтични продукти. Следват две години в Словакия като Главен оперативен директор Фармацевтични продукти. От есента 2020 е и заместник-председател на Групата по Здравеопазване към ГБИТК. Екатерина Карпузова има магистърска степен по макроикономика от Университета в Аугсбург, Германия и е завършила маркетинг MBA програма в City University of Seattle.
  Иван Лекушев
  Иван Лекушев
  CEO, BGO Software

  Дата

  11 дек. 2020

  Час

  3:00 pm - 5:00 pm
  DHI Cluster Bulgaria

  Организатор

  DHI Cluster Bulgaria
  Телефон
  +359 2 989 43 61
  Имейл
  office@dhicluster.bg
  Website
  http://dhicluster.bg/

  Лектори

  • Вихрен Славчев
   Вихрен Славчев
   Изпълнителен директор и основател, Mnemonica

   Вихрен Славчев е изпълнителен директор на „Мнемоника“ и един от основателите ѝ. Има повече от 15 години опит в сферата на ИТ и управлението, придобит в разработка на софтуерни продукти, сферата на недвижимите имоти и услуги и компании във финансовия сектор. През 2009 г., заедно с Павел Йосифов, създава „Мнемоника“. Оттогава досега, заедно с ръководения от него екип, продължава да изгражда една от най-динамично развиващите се и успешни български ИТ компании. Завършил е Техническия университет във Варна, специалност „Автоматика и системи за управление“.

  • Д-р Ал. Симидчиев
   Д-р Ал. Симидчиев
   Началник отделението по неинвазивна диагностика, МИ на МВР

   Д-р Александър Симидчиев има три медицински специалности, но най-пристрастно практикува пулмологията. Началник е на отделението по неинвазивна диагностика в Медицинския институт на МВР, както и част от екипа на пулмологичното отделение и лабораторията за функционално изследване на дишането на УБ Лозенец, член на Българското дружество по белодробни болести и Европейското респираторно общество, както и бивш главен пулмолог на GlaxoSmithKline Kанадa. Специализирал е в Рурландската клиника в Есен, Германия и Болницата Шарите в Париж, Франция.

   Създател е и на уникалния за страната уеб-базиран курс по „Дигитална медицина“, който вече 3 години води в пловдивския Медицински университет.

  • Д-р Иван Маджаров
   Д-р Иван Маджаров
   Председател, Български лекарски съюз

   Д-р Иван Маджаров е избран за председател на съсловната организация на 68-ят редовен отчетно-изборен събор на БЛС през юни 2018 г.

   Преди да оглави БЛС е бил управител на МБАЛ „Пълмед” в Пловдив и председател е на УС на Българска болнична асоциация.

   От 2013 до 2014 година е директор на РЗОК Пловдив.

   От 2008 г. до 2013 г. е управител на МБАЛ „Първомай” ЕООД. От 1994 г. до 2008 г. е ординатор в отделението по УНГ болести към МБАЛ „Пловдив” в Пловдив.

   Д-р Иван Маджаров е завършил Медицински университет – Пловдив. Притежава специалност по „Ушни, носни, гърлени болести“ и Магистратура по Здравен мениджмънт.

  • Д-р Р. Мангалджиев
   Д-р Р. Мангалджиев
   Началник на отделение по медицинска онкология, ​Специализирана болница за онкологични заболявания

   Д-р Радослав Мангалджиев е началник на Отделението по медицинска онкология към Специализираната болница за онкологични заболявания в София. Член е на Българско онкологично научно дружество (БОНД), Европейската асоциация по медицинска онкология (ESMO), Българската асоциация по химиотерапия. Председател на Сдружение на медицинските онколози. Д-р Мангалджиев е завършил Медицинския университет в София през 1996 г. Има специалност по медицинска онкология и специалност по кожни и венерически болести.

  • Д-р Росен Димитров
   Д-р Росен Димитров
   Мениджър връзки с обществеността и институциите, Новартис България

   Д-р Росен Димитров е мениджър връзки с обществеността и институциите в Новартис България. През последните години заема ключови позиции в Новартис Онкология в България и Регион Европа. Участвал е като лектор в национални и международни събития по теми, свързани с дигиталните решения в здравеопазването и предприемачеството в здравния сектор. Има повече от 15 години опит във фармацевтичната индустрия. Член е на Управителния съвет на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Росен Димитров е лекар по образование.

  • Даниел Киряков
   Даниел Киряков
   Мениджър „Комуникации и връзки с институциите", Американска търговска камара в България

   Даниел Киряков, PMP е мениджър „Комуникации и връзки с институциите“ на Американска търговска камара в България, която наброява близо 330 членове (американски, български и мултинационални компании). Той има 15+ години опит в комуникациите, КСО и институционалните отношения, натрупани в сектор „Енергетика“ (компаниите-собственици на ТЕЦ „Марица-изток 3“ – Enel и ContourGlobal) и в минната индустрия (Българска минно-геоложка камара). Член е на БДВО и EACD. Председател на Етичната комисия към БДВО (2016 – 2020), съосновател на Център за анализи и кризисни комуникации (2018 г.).

  • Димитър Костов
   Димитър Костов
   Director R&D and Side Lead for ISBU, VMWare
  • Доц. д-р Димитър Буланов дм
   Доц. д-р Димитър Буланов дм
   Декан на Медицински факултет, Му-София

   Декан на Медицински факултет, Му-София.
   Специалност – хирургия.
   Висше образование по медицина – 1991 г., в Медицински Университет, София.
   1992 – 1995 г. – спешна неврохирургия в Катедрата по спешна хирургия, неврохирургия и ортопедия на ВМА-София.
   От 1996 г. досега – преподавател и лекар-хирург в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МФ, МУ-София с база Първа хирургия на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД.
   Административни и изборни длъжности свързани с професионалното развитие:
   От 2002 г. до 2012 г. – научен секретар на сп. „Хирургия”.
   От 2012 г. – член на редколегията на сп. „Хирургия”.
   От 2014 г. – член на Управителния съвет на Българското Хирургическо Дружество.
   2014 г. – 2018 г. – Заместник-председател на Българското Хирургическо дружество.
   От 2016 г. – член на Управителния съвет на Съюза на Българските Медицински Специалисти.
   От 2019 г. – член на Експертния съвет по медицинската специалност „Хирургия“ към Министъра на Здравеопазването на РБългария.
   2013 – 2020 г. – Заместник-директор по лечебната дейност на УМБАЛ „Александровска“.
   2016 -2020 г – Заместник-декан по учебната дейност и член Факултетния съвет на МФ.
   07.2020 -10.2020 г. – Изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“.
   От 29.09.2020 г. избран за Декан на Медицински Факултет, МУ – София.

  • Евгений Кънев
   Евгений Кънев
   Управляващ съдружник, Maconis LLC

   Евгений Кънев е Доктор по икономика, управляващ съдружник на инвестиционна консултантска компания за сливания и придобивания Maconis LLC.
   Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор Корпоративни финанси в KPMG България. В дългогодишната си кариера на инвестиционен консултант е ръководил голям брой проекти за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Източна Европа и Ирландия.

   Има магистърска степен по бизнес администрация от Illinois State University (USA) и Диплома по финанси и счетоводство на Асоциацията на сертифицираните експерт счетоводители на Великобритания (ACCA). Специализирал е корпоративни финанси във Великобритания, Белгия и Германия.

  • Екатерина Карпузова
   Екатерина Карпузова
   Търговски директор, отдел

   Екатерина Карпузова е Търговски директор на отдел Фармацевтични продукти в Bayer България от септември 2016 г, a от август 2019 и Управител на дружеството. Тя започва кариерното си развитие в компанията на позицията Мениджър проекти и маркетинг през 2007 г. По-късно прекарва три години в Берлин, Германия, където е част от екипа на Бизнес операции за Централна и източна Европа в направлението Фармацевтични продукти. Следват две години в Словакия като Главен оперативен директор Фармацевтични продукти. От есента 2020 е и заместник-председател на Групата по Здравеопазване към ГБИТК.
   Екатерина Карпузова има магистърска степен по макроикономика от Университета в Аугсбург, Германия и е завършила маркетинг MBA програма в City University of Seattle.

  • Иван Лекушев
   Иван Лекушев
   CEO, BGO Software
  • Калин Димчев
   Калин Димчев
   Изпълнителен директор, Майкрософт България

   Калин е изпълнителен директор на Майкрософт България и отговаря за всички кънтри мениджъри от региона CEE Multi-country, който включва 24 държави. Калин има над 15-годишен мениджърски опит както в старт-ъп, така и в публични компании от различни индустрии. В предишната си роля на Country Leader в IBM за България и Украйна, той отговаря за цялостния бизнес на компанията в тези страни, включително консултантски услуги, технологични услуги, хардуер и софтуер. Преди IBM Калин е бил заместник изпълнителен директор в регионалната застрахователна група Euroins, отговарящ за продажбите и финансите.

  • Милена Стойчева
   Милена Стойчева
   Изпълнителен директор, Джуниър Ачийвмънт България

   Милена Стойчева е изпълнителен директор на JA Bulgaria с богат национален и международен опит в областта на образованието, развитието на предприемачеството, бизнес уменията, икономическата и финансовата грамотност. гостуващ професор по иновации и предприемачество към Европейския институт за иновации и технологии. Тя има дипломи от български и американски университети и специализации и обучения в UC Berkeley, Stanford, Penn State и Cornell University. Участвала е като жури и ментор в екипите на Intel Business Challenge Europe / Global, участвала е и в основния екип на Intel Europe Entrepreneurship и е експерт по предприемачество при ОИСР и Европейската комисия. Тя е носител на наградата „Женско лидерство“, връчена и от американския посланик в България. Милена Стойчева е Председател на Управителния съвет на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  • Мира Ганова PhD
   Мира Ганова PhD
   Изпълнителен директор, Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването

   Мира Ганова има докторка степен от УНСС в областта на организацията, управлението и бизнес комуникациите. Магистратура по „Връзки с обществеността“ и „Здравен Мениджмънт“ от МУ София. Професионалната й кариера започва преди 13 години, като през това време е работила в сферата на комуникациите и управленските дейности в маркетинг и реклама, енергетика, политика и здравеопазване. 2017 година заема длъжността директор на дирекция „Връзки с обществеността“ на Български лекарски съюз, а от 2019 година е изпълнителен директор на Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  • Младен Георгиев
   Младен Георгиев
   ИТ директор и съосновател на MY Synergy

   Младен Георгиев е ИТ директор и съосновател на компания MY Synergy (ЕМ УАЙ Синерджи). Бакалавър и Магистър в областта на компютърните науки, дипломирал се в СУ „Св. Климент Охридски“, а в момента е докторант към БАН. Носител на отличие ИТ мениджър на годината 2019-та за иновации. Притежава над 10 години опит като архитект на технологични процесно ориентирани решения в сектор здравеопазване. През последните 8 години е бил ръководител на редица вътрешни, национални и международни проекти с обществено значение. В момента се фокусира в създаването и внедряването на иновативни подходи за дигитална трансформация на здравеопазването, свързана с прилагането на процесно ориентиран подход и автоматизация.

  • Петя Мургова
   Петя Мургова
   Основател и управляващ съдружник, Адвокатско дружество ”Мургова и партньори”

   Петя Мургова е основател на Адвокатско дружество ”Мургова и партньори” и управляващ съдружник. Тя е основател и управляващ партньор на Център за медиация и споразумения.
   Тя е адвокат от 1992 година и член на Софийската адвокатска колегия и на Международната асоциация на адвокатите
   Медиатор, вписана към Единния регистър на медиаторите.

  • Проф. Благой Маринов
   Проф. Благой Маринов
   Зам.-ректор по научно-изследователската дейност МУ-Пловдив

   Проф. д-р Благой Маринов повече от година е в ръководството на Медицински Университет-Пловдив. През последните няколко години участва в проекти и заема ключови позиции в областта на развитието на обучението на докторантите и младите учени в МУ-Пловдив.
   Бил е два мандата председател на Младежко научно дружество „Асклепий“, а като директор на Медицинския симулационен тренировъчен център (МСТЦ) към Научно-изследователския институт на МУ-Пловдив, още от неговото създаване през 2015 г, се е посветил на създаване на ефективна среда за въвеждане на иновативни практики за придобиване на процедурна компетентност по медицинските специалности и дигитализация на съдържание в подкрепа на обучението за изграждане на клинично мислене.
   От 2015 г. е член на Управителния съвет на Българското дружество по белодробни болести (БДББ).

  • Проф. Иво Петров
   Проф. Иво Петров
   Клиника по кардиология и ангиология Аджибадем Сити Клиник, София

   Проф. Д-р Иво Петров е началник на Клиника по кардиология и ангиология в Аджибадем Сити Клиник, София. Има специалности по вътрешна медицина, кардиология и здравен мениджмънт. Той е опитен кардиолог с професионална квалификация по неинвазивна и инвазивна кардиология. Има придобита следдипломна медицинска квалификация по стрес ехокардиография и ендоваскуларна ехография във Висбаден, Германия, а през 1999-2000 г. получава стипендия за специализация по инвазивна кардиология и рентгенология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия, спонсорирана от Фондация Фавалоро в Буенос Айрес, Аржентина. Член е на Съвета на директорите на Международното общество на ендоваскуларните специалисти (ISES). Активен член на национални и международни научни дружества (напр. Европейско кардиологично дружество, Американски колеж по кардиология, Испанска асоциация по кардиология и Латиноамериканска асоциация на интервенционалните кардиолози). Проф. Д-р Иво Петров е председател на Българското дружество за ендоваскуларна терапия.

  • Радой Павлов
   Радой Павлов
   Enterprise Technology Architect, University Hospital Zurich

   Радой Павлов живее и работи повече от 20 години в чужбина. В момента заема поста на Enterprise Technology Architect в едно от най-големите здравни заведения в Швейцария – Университетска болница Цюрих. Като член на мениджърския екип участва в начертаването на бъдещата дигитализационна карта за развитие на болницата и прилежщите към нея 44 специализирани клиники. Темите включени в този план са производни на новата реалност след COVID, както и швейцарската национална здравна инициатива „eHealth 2.0“.
   Радой е бивш директор, програмен и платформен мениджър в банка UBS. Също така е заемал старши консултантски позиции в компаниите Infosys Consulting, Lodestone и Capco. Освен експертиза в архитектурните теми, той е облачен и инфраструктурен специалист. Радой е почетен член на Българския клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването. Възпитаник е на Технически Университет Берлин с диплома по компютърни технологии.

  DHI ClusterУправление

  Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  МестоположениеКъде да ни намерите?

  гр. София, ул. „Рачо Петков Казанджията“ 6, Matrix Tower, Офис № 2
  DHI Cluster

  Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

  DHI ClusterУправление

  Български клъстер за дигитални решения и иновации в здравеопазването.

  Свържете се с насDHI Cluster социални мрежи

  © 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.

  © 2020 DHI Cluster. Всички права запазени.